Welkom bij Mondhygiëniste- praktijk Odette Rozenbaum

Er is bij mij altijd ruimte voor nieuwe patiënten

Sinds 2000 in Den Helder

Altijd een vaste behandelaar

Ik neem ruim de tijd voor u

Behandelingen bij u aan huis

Met en zonder verwijzing een afspraak

Over mij

Maak een afspraak

Bel naar 0223-669330 om een afspraak te maken.

Afspraak bespreken

We bespreken de afspraak en bekijken mogelijkheden.

Glimlach

U gaat met een grote glimlach de deur uit!

Van harte welkom, mijn naam is Odette Rozenbaum en ik ben de trotse eigenaar van Mondhygiëniste praktijk Rozenbaum.

Ik ben geboren en getogen in Den Helder. Bij Mondhygiënistenpraktijk Rozenbaum help ik mensen om een gezond en mooi gebit te krijgen en te behouden. Ik biedt patiënten in alle levensfasen de juiste zorg.

Het is mijn missie als mondzorgkundige, uw mondgezondheid in perfectie conditie te brengen en te behouden. Met meer dan 25 jaar ervaringen weet ik als geen ander wat noodzakelijk is voor het behouden van een gezonde mond.

Ik vind het belangrijk dat de patiënt duidelijke informatie krijgt en zich op zijn/haar gemak voelt tijdens de behandeling. Persoonlijke aandacht staat bij mij op nummer één.

Het helpen van mensen, het behandelen van hun klachten en daar een dankbaar gevoel krijgen als een patiënt zich tevreden uitlaat met een mooie glimlach, dat is toch het mooiste wat er is?

Bij mij gaat u gegarandeerd met een glimlach de deur uit!

Behandelingen

U kunt bij mij terecht voor voorlichting en instructies, tandvleesbehandelingen, gebitsreiniging en thuis behandelingen.

Voor een optimale mondgezondheid is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Ik help u daarom bij het goed schoon en fris houden van uw gebit. Bent u benieuwd hoe u uw mond gezond houdt of hoe u van uw klachten af komt?

Binnen mijn praktijk heb ik alle technieken in huis, maar desondanks is preventie belangrijker dan behandelen. Ik geef daarom voorlichting en instructies over hoe u uw mond het best kunt verzorgen. Ik geef instructies over de manier waarop en waarmee u zelf het beste uw tanden en kiezen kunt reinigen. Daarnaast krijgt u advies over mondverzorgingsproducten om uw gebit goed te blijven verzorgen. Samen streven we naar een gezond gebit.

Gingivitis is het begin van een tandvleesontsteking. De bacteriën die in de tandplak langs de rand van het tandvlees zit, veroorzaken een ontsteking. Dit is het eerste stadium van tandvleesontsteking. Als Gingivitis op tijd wordt behandeld, treedt er geen blijvende schade op en zal het tandvlees volledig herstellen.

Wanneer de ontsteking doorzet, dan ontstaat het tweede stadium van de ontsteking en heet Parodontitis. Bij Parodontitis zijn ook de vezels en het kaakbot betrokken. De vezels worden aangetast, de pockets worden dieper en het kaakbot gaat verloren. Behandeling van Parodontitis kan verdere aantasting van het parodontium stoppen. De schade die is ontstaan aan tandvlees en kaakbot hersteld niet meer.

Waarom een gebitsreiniging? U heeft vast wel eens een geel of bruin randje om uw tanden en kiezen heen gezien, een vieze smaak in uw mond of een slechte adem. Hierdoor is de kans groot dat u last hebt van tandsteen, tandplak of aanslag.

Hoe ontstaan deze problemen? Vaak ontstaat er tussen de tanden en kiezen tandplak (tandplaque). Als u dit niet verwijdert, veroorzaakt het op enig moment tandsteen, dat weer kan leiden tot een tandvleesprobleem. Tandsteen is te herkennen aan een geel/bruine verkleuring van de tanden. Het ontstaat op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt komen. Tandsteen wordt vaak vlak onder het tandvlees, achter de tanden en tussen de tanden aangetroffen. Deze plekken worden bij het poetsen soms vergeten of zijn lastig te bereiken met een tandenborstel. Tandsteen wegpoetsen kunt u zelf niet doen, daarom reinigen wij uw gebit op plaatsen waar u zelf niet bijkomt.

Kortom: om problemen aan uw gebit en tandvlees te voorkomen, reinigen we uw tanden en kiezen grondig. Tijdens de gebitsreiniging wordt aanslag, tandplak en tandsteen verwijderd. Na het reinigen en polijsten van uw gebit geven we u advies over hoe u gebitsproblemen kan voorkomen.

Ofschoon mijn praktijkpand op de begane grond gelegen is en volkomen rolstoelvriendelijk is, kan zich een situatie voordoen waarbij u niet in staat bent om een behandeling te ondergaan in mijn praktijkpand. In dat geval bestaat de mogelijkheid, dat ik voor uw behandeling naar u toe kom.

Heb ik een verwijzing nodig?
Voortvloeiend uit een wetswijziging in 2006 is sedert dat jaar voor een bezoek aan een mondhygiënist geen verwijzing meer nodig van een tandarts. U heeft daardoor het recht verkregen om zelf te bepalen door welke mondhygiënist u behandeld wenst te worden, dus zowel zonder eerst een tandarts te hebben bezocht, of wanneer uw tandarts u afzonderlijke behandeling door een mondhygiënist aanraadt.

Is het mogelijk van een andere mondhygiënist naar mij over te stappen?
Ja, dat is zonder meer mogelijk. Ook in die keuze bent u namelijk volkomen vrij. Wanneer u naar mij mocht willen overstappen, dan kunt u gewoon een afspraak met mij maken.

Wanneer gaat u naar een mondhygiëniste?

Preventief naar de mondhygiëniste gaan is altijd verstandig. Als u een van de onderstaande klachten herkend, dan adviseren wij om een afspraak te maken bij de mondhygiënist.

- Bloedend tandvlees
- Rood of gezwollen tandvlees
- Slechte adem of vieze smaak
- Veel tandsteen of aanslag
- Terugtrekkend tandvlees
- Gevoelige tanden of kiezen
- Tanden of kiezen die los komen te staan
- Vaak gaatjes

Herkent u zich hierin? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Dan gaan wij samen bekijken en bespreken wat wij er samen aan kunnen doen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Buiten deze tijden kunt u inspreken op het antwoordapparaat. Vermeld daarbij uw telefoonnummer. U wordt z.s.m. teruggebeld.

Contactgegevens

Kanostraat 97
1784 ST Den Helder
Nederland

0223-669330

verhinderd?

Wanneer u verhinderd bent voor uw afspraak, laat mij dit zo spoedig mogelijk weten. Afspraken die te laat worden afgezegd, binnen 24 uur, worden in rekening gebracht.

2020 | Mondhygiënepraktijk Odette Rozenbaum |